Wethouder Schreurs in Woerden onder vuur

WOERDEN - VVD-wethouder Martin Schreurs in Woerden heeft een overeenkomst gesloten over nieuwbouw in het buitengebied van Harmelen. Volgens coalitiepartner D66 is dat tegen de afspraken en moet Schreurs daarover opheldering geven.
Schreurs (Ruimtelijke Ordening) is verantwoordelijk voor bouwplannen in Harmelen. De gemeenteraad heeft met hem afgesproken dat er eerst gebouwd wordt in de dorpskern. De omgeving van het dorp hoeft later pas in beeld te komen, wanneer daar dan nog behoefte aan is.
De gemeentebestuurder lijkt zich echter weinig van aan te trekken van de afspraak. Hij sloot vlak voor de zomervakantie een deal met een projectontwikkelaar voor tachtig huizen in de polder Haanwijk. D66 is onaangenaam verrast en wil weten of Schreurs wel naar de mogelijkheden binnen de bebouwde kom heeft gekeken.
Wethouder Schreurs sloot ook een intentieovereenkomst met een andere ontwikkelaar om 120 huizen te bouwen in het projectgebied hof van Harmelen, binnen de contouren van het dorp. Daarover wil de oppositie in de Woerdense gemeenteraad uitleg. Eerdere afspraken gingen namelijk uit van negentig woningen. Volgens de lokale partij Inwonersbelangen voelen de inwoners van Harmelen zich niet serieus genomen door Schreurs.
Wethouder Schreurs kan door ziekte niet op vragen van RTV Utrecht reageren. Hij is oververmoeid, volgens een woordvoerder van de gemeente als gevolg van griep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.