RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

60.000 bezoekers bij opening cultureel seizoen Utrecht

1/2
UTRECHT - Het Uitfeest, de traditionele opening van het culturele seizoen in Utrecht, is dit jaar gepaard gegaan met een spectaculair nieuwtje: de Urban Culture Run. De deelnemers van deze hardloopwedstrijd liepen niet langs monumentale gebouwen in de Utrechtse binnenstad, maar er dwars doorheen. Er kwamen 60.000 mensen op het feest af.

Idee hierachter is dat de hardlopers op een andere manier gaan kijken naar de bouwwerken. Een van de gebouwen waar ze doorheen liepen was het oude postkantoor op de Neude, waar de bibliotheek naartoe verhuist. Duidelijk een spectaculaire ervaring "Sommige hardlopers stonden zelfs stil en begonnen om zich heen te kijken", vertelt Isabella Arons van de bibliotheek.


UITFEEST

Het Uitfeest is de traditionele opening van het culturele seizoen. Met onder meer film, theater, muziek, dans en exposities blikken de culturele instellingen en gezelschappen vooruit. Er is onder meer een circus dat zich vanuit Leidsche Rijn verplaatstnaar de Neude met een programma van theater, muziek, dans.

Op het Stadhuisplein is veel muziek te horen, met onder meer Giels Talentenjacht. Aan het eind van de dag is hier ook de openluchtbioscoop van het Nederlands Film Festival.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht