RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Recorddrukte op het spoor in september

1/4
UTRECHT -

Het collegejaar is van start gegaan en ook de vakanties van forenzen lopen op z'n eind. Dat is in september goed te merken in het openbaar vervoer. De NS spreekt daarom van 'de drukste maand van het jaar'.

Het spoorbedrijf verwacht deze maand een recorddrukte van 33,3 miljoen reizigers, zeker 1,6 miljoen meer dan in een gemiddelde maand. De NS heeft daarom extra maatregelen getroffen. De komende tijd rijden er bijvoorbeeld elf oude dubbeldekkers uit de jaren tachtig op het spoor.


OPKNAPBEURT

"Dat waren de eerste dubbeldekkers van Nederland", zegt woordvoerder Erik Kroese van de NS. "Die moesten een flinke opknapbeurt krijgen. Ze hadden jaren buiten gestaan. Maar we zijn blij dat ze weer rijden."

Met die extra treinen zijn er vanaf 5 september 8700 extra zit- en staanplaatsen. Daarmee belooft de NS dat de treinen niet drukker zullen zijn dan vorig jaar. Ook rijden er spitsbussen en zijn de treinen deze maand langer. Maar het blijft een spannende maand, zegt Kroese.


SPRINTERS

"We weten dat het in de spits gewoon te druk is op bepaalde trajecten. Dat pakken we aan. Het wordt drukker in Nederland, maar door die maatregelen wordt het niet drukker in de trein. In december komen er ook 58 nieuwe sprinters bij, die met spoed zijn besteld. We hopen dat ook dat meer comfort gaat bieden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -