Automobilist rijdt bewust in op terras Veenendaal

VEENENDAAL - Bij een café in Veenendaal is een automobilist zondagavond bewust op een terras ingereden. Na onenigheid over het betalen van de rekening zochten drie dronken bezoekers ruzie in Robert's Pub. Daarbij probeerden ze met hun auto een personeelslid aan te rijden en reden ze plantenbakken en stoelen omver.
De drie mannen kregen al geen drank meer, zegt kroegbaas Robert Nagel. "Ze zaten al een tijdje op het terras." Bij het afrekenen sloeg de vlam in de pan.

PINAUTOMAAT

Twee van de drie waren al naar hun auto gelopen en de derde kon de rekening niet betalen. Hij stapte met pinautomaat nog in de hand in de auto en de bestuurder gaf direct gas. De automobilist raakte daarbij een plantenbak en reed 'half het terras op'. Een personeelslid van het café kon nog net opzij springen.
De drie mannen stapten vervolgens uit en begonnen met stoelen en tafels te smijten en met krukken te slaan. Bij het wegrijden, met piepende banden, namen ze nog een plantenbak op de andere kant van het terras mee. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen," zegt kroegbaas Nagel. "Het personeel is een beetje aangeslagen en dat begrijp ik ook wel. Je verwacht geen auto op je af en zeker niet op je terras."

VERSIERPOGING

De politie heeft de verdachten niet veel later opgepakt in Ede. Het gaat om drie mannen van 27 tot 31 jaar en ze komen uit Veenendaal en Ede. Volgens kroegbaas Robert Nagel was het waarschijnlijk niet lastig ze te achterhalen. "Er zijn foto's gemaakt en we hebben hun kenteken. Ook hebben we een portemonnee van één van de mannen en we hebben telefoonnummers." Bij een versierpoging eerder op de avond hadden ze hun nummers aan de barvrouw gegeven.


Kroegbaas Robert Nagel over het incident

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.