RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Camerabeelden confronteren dronken jongeren met gedrag

1/2
AMERSFOORT - De Amersfoortse aanpak om dronken jongeren te confronteren met hun gedrag lijkt te werken. Die conclusie trekt de gemeente na een onderzoek van het Trimbos-instituut.

Amersfoort laat jongeren beelden zien van zichzelf, nadat ze zich hebben misdragen. De beelden zijn gemaakt met camera's die handhavers of agenten op hun lichaam dragen.

Als onderdeel van het traject 'De Confrontatie' worden bekeurde jongeren na het weekend met hun ouders uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Zowel de jongere als de ouders zijn veelal onder de indruk van de getoonde beelden.

Volgens het Trimbos vergroot de aanpak de bewustwording bij minderjarigen. Of de aanpak ook leidt tot minder overmatig drankgebruik is nog niet te zeggen. Daar is meer onderzoek voor nodig.

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort zegt: "Ik vind het belangrijk dat we blijven zoeken naar manieren om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan. Zeker als daardoor overlast ontstaat. Met de inzet van de camerabeelden is een nieuwe manier gevonden waarmee we op een effectieve manier kunnen communiceren met de jongeren over hun gedrag."

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht