RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer autokraken in Bunschoten-Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG -

De criminaliteit in de gemeente Bunschoten-Spakenburg is in de eerste zes maanden van het jaar met 11 procent afgenomen. Wel was een opvallende stijging van het aantal autokraken te bespeuren. Dat blijkt uit de veiligheidscijfers die de gemeente bekend heeft gemaakt.

In totaal werd 322 keer aangifte gedaan van een misdrijf. Bunschoten-Spakenburg is daarmee een relatief veilige gemeente. De daling van de criminaliteit wordt in belangrijke mate veroorzaakt door afname van het aantal bedrijfsinbraken (van 25 naar 18), vernielingen (van 57 naar 45) en fietsdiefstallen (van 74 naar 35). Op bestrijding van fietsendiefstal had de gemeente speciaal ingezet; getuige de cijfers is de aanpak succcesvol geweest.

Het aantal autokraken nam toe van 11 naar 24. Dat past in de regionale trend; in Midden-Nederland nam deze vorm van misdaad met 7 procent toe. Tijdens de Week van de Veiligheid van 10 tot en met 14 oktober gaat de gemeente inwoners er nog eens extra op wijzen wat ze kunnen doen om te voorkomen dat in hun auto wordt ingebroken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -