VIDEO: "Het was een chaos op het terras"

VEENENDAAL - Burgemeester Kolff van Veenendaal neemt geen extra maatregelen na het incident zondagavond op een terras aan de Sandbrinkstraat. Na onenigheid over het betalen van de rekening zochten drie dronken bezoekers ruzie in Robert's Pub. Daarbij probeerden ze met hun auto een personeelslid aan te rijden en reden ze plantenbakken en stoelen omver.
Ondernemers willen graag met de gemeente om de tafel om te kijken wat ze samen kunnen doen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Maar volgens burgemeester Kolff zijn er al maatregelen genomen. "We hebben al met ondernemers afgesproken dat tijdens de uitgaansavonden op donderdag tot en met zaterdag paaltjes in de straat staan. Voorlopig is dat de situatie zoals die is. Een risicoloze samenleving kan ik niet garanderen, maar we doen er wel alles aan om het daar zo veilig mogelijk te houden."

CHAOS

De drie mannen kregen zondagavond voor de ruzie al geen drank meer, zegt kroegbaas Robert Nagel. Bij het afrekenen sloeg de vlam in de pan. Ze begonnen met stoelen en tafels te smijten en met krukken te slaan. "Het was echt een en al chaos", zegt een ooggetuige. "Niemand dacht meer helder na."
De politie heeft de verdachten niet veel later opgepakt in Ede. Het gaat om drie mannen van 27 tot 31 jaar en ze komen uit Veenendaal en Ede. Burgemeester Kolff noemt hun gedrag "te zot voor woorden". "Iets wat we hier in Veenendaal gelukkig niet vaak hebben en ook niet graag zien. Honderd procent kun je dit niet voorkomen. Dit waren gekken die te dronken zijn geworden en daarnaast kennelijk ook een kwade dronk hadden. Dat kun je nooit helemaal uitbannen. Maar het is wel iets wat we blijvend in de gaten houden."

Dronken kroegbezoekers reden het terras op