RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak over vliegverbod tijdens Tourstart

1/2
UTRECHT -

De sluiting van het luchtruim tijdens de Tourstart in Utrecht vorig jaar is morgen inzet van een proces bij de rechtbank in Rotterdam. De branchevereniging voor commerciële luchtvaartbedrijven heeft de zaak aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De vereniging zegt dat reclamevliegers tienduizenden euro's zijn misgelopen doordat ze niet boven Utrecht mochten vliegen.

De ILT trok de dag voor de Tourstart alle vergunningen in voor reclamevluchten, met als argument de dreiging van terreuraanslagen. De organisatie van de Tour de France mocht wél gewoon vliegen, betoogt de branchevereniging, die stelt dat het luchtruim werd verkocht aan de Tourorganisatie.

De reclamevliegers zeggen dat het ze niet alleen te doen is om de geleden schade, volgens hun schatting 30.000 tot 40.000 euro. Ze willen met de zaak ook bereiken dat er duidelijkere regels komen over reclamevluchten tijdens grote evenementen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -