Getuigenoproep na beroving in winkelcentrum Vleuterweide

UTRECHT - De politie zoekt de daders van een straatroof afgelopen zaterdagavond in Leidsche Rijn. Een 15-jarige jongen werd op het winkelcentrum Vleuterweide door twee jongens van zijn telefoon bestolen.
Het slachtoffer zat om ongeveer 21.20 uur op een bankje bij het water ter hoogte van het restaurant Passie, toen hij werd aangesproken door de twee daders. Die waren eerst nog vriendeljk en maakten een ontspannen praatje met de jongen. Nadat het slachtoffer een rondje over het winkelcentrum had gelopen werd hij ter hoogte van de Zeeman door dezelfde jongens een nis ingetrokken. Daar werd hij bedreigd en gedwongen zijn zakken leeg te maken. De verdachten gingen er met de telefoon van het slachtoffer vandoor.

SIGNALEMENT

Beide verdachten zijn ongeveer 16 jaar en hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk. De ene is 1,70 meter, heeft zwart krullend haar en droeg een zwart glimmend jack, een lichtgrijze broek en een lichtblauwe pet. De andere verdachte is 1,75 meter, heeft zwart haar, krullend aan de zijkant en droeg een blauw-wit trainingspak.
Direct na de beroving heeft het slachtoffer in de cafetaria contact gehad met een man met een hond. De politie wil die man graag spreken en roept ook andere getuigen op zich te melden. Dat kan bij de recherche van het basisteam Utrecht-West via 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.