RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Excursieboot Blauwe Bever uit de vaart

RHENEN - Utrechts Landschap zal aan het einde van dit vaarseizoen afscheid nemen van de excursieboot de Blauwe Bever. Het schip past niet meer in de activiteiten van de vereniging.

De Blauwe Bever is sinds 1998 eigendom van Utrechts Landschap en vaart op de Nederrijn. Directeur Saskia van Dockum zegt dat Utrechts Landschap dierbare herinneringen heeft aan het schip, maar dat het bedrag dat jaarlijks moet worden toegelegd op de exploitatie een beter doel verdient. Als goededoelinstelling is de eerste opdracht van Utrechts Landschap om om natuur en erfgoed voor de eeuwigheid te bewaren, aldus Van Dockum.

De mogelijkheden zijn nog onderzocht om in eigen beheer vaartochten op de Nederrijn aan te bieden, maar dat bleek niet haalbaar. Het besluit om de Blauwe Bever uit de vaart te halen valt samen met de pensionering op 1 oktober van de vaste schipper, Arie Klaassen.

Al in 2011 overwoog Utrechts Landschap het 60 jaar oude schip af te stoten, omdat het ingrijpend gerenoveerd moest worden en de organisatie daar geen geld voor had. Op het nippertje bleef het schip toen behouden, doordat er fondsen werden gevonden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht