Woerdense wethouder Schreurs treedt af

WOERDEN - De Woerdense wethouder Martin Schreurs stopt per direct. De VVD'er, die vorige week opnieuw in opspraak raakte, legt zijn werk neer om gezondheidsredenen. Dat laat zijn partij weten.
De positie van Schreurs wankelde. Hij kwam vorige week opnieuw onder vuur te liggen omdat hij een overeenkomst sloot over nieuwbouw in het buitengebied van Harmelen, terwijl dat volgens inwoners en coalitiepartner D66 tegen de afspraken is.
Burgemeester Molkenboer uitte vorige week al zijn zorgen over de medische toestand van de wethouder. "Martin Schreurs heeft het fysiek zwaar en lijkt maar niet te herstellen. Ik maak me hier zorgen om en daar hebben we met elkaar aandacht voor", sprak Molkenboer.
De VVD betreurt Schreurs' aftreden, maar respecteert het besluit. "We bedanken hem voor zijn geweldige inzet voor Woerden en zijn hem ontzettend dankbaar dat hij zich sinds 2010 onze wethouder wilde zijn. Wij wensen hem dan ook al het goede en uiteraard een hele goede gezondheid toe."
De VVD beraadt zich op korte termijn over een geschikte opvolger. Zolang die er niet is worden de taken van Schreurs overgenomen door de overige collegeleden.
Ruimtelijke ordening en stedelijke vernieuwing gaat naar wethouder De Weger. Vastgoed, grondbedrijf en grondbeleid komt in de pocket van wethouder Haring. Wethouder Stolk neemt het portefeuilleonderdeel deregulering voor haar rekening. Wethouder Koster krijgt ICT/automatisering erbij.
Wethouder De Weger is voorlopig wijkwethouder van Snel&Polanen/Waterrijk. Wethouder Koster neemt het wijkwethouderschap van Harmelen waar. Ook de bestuurlijke functies in de regio worden waargenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.