RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachten IJsselsteinse liquidatiezaak zwijgen

IJSSELSTEIN -

De verdachten in de IJsselsteinse liquidatiezaak beroepen zich op hun zwijgrecht. Dat bleek dinsdagochtend bij de Rotterdamse rechtbank. Bowie T. en Abdelghani El H. staan terecht omdat ze worden verdacht van de moord op de 37-jarige Samir Erraghib.

Hij werd in april voor de ogen van zijn dochtertje doodgeschoten, maar zij bleef ongedeerd. Verslaggever Mark van der Wel was in de rechtbank aanwezig en hij zag dat er veel familie van het slachtoffer op de publieke tribune zat. Abdelghani El H. zocht oogcontact met hen, maar hij keek vervolgens ook weer snel de andere kant op.


VOORTGANG

Tijdens de zitting werd de voortgang van de rechtszaak besproken. Er kwamen weinig nieuwe feiten naar voren omdat de zaak nog niet inhoudelijk was besproken met de verdachten uit Vianen en Rosmalen.

Wel werd duidelijk dat de advocaat van El H. graag de bewakingsbeelden uit de omgeving wil ontvangen. Hij wil kijken of hij met die beelden zijn cliënt kan vrijpleiten. De officier van justitie vond het niet nodig om beelden van alle camera's aan de verdediging te geven, maar hij zou dat verzoek niet tegenwerken.


BEDREIGING

De rechtszaak is bewust niet door de Utrechtse rechtbank behandeld. Familie van de verdachten zou bedreigd zijn en daarom werd deze zaak voor de beveiligde rechtbank in Rotterdam besproken. Om diezelfde reden was de vorige zitting bij de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam.

"Iedereen wordt van tevoren gefouillieerd en gaat door een speciale bodyscan. En er is ook gewoon meer politie bij om de veiligheid te waarborgen", aldus advocaat Ausma. Hij vertegenwoordigt verdachte Bowie T.

De zaak gaat op 29 november weer verder.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -