RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse coalitie opnieuw verdeeld over renovatie stadhuis

UTRECHT -

De coalitiepartijen in Amersfoort zijn verdeeld over de renovatie van het stadhuis. D66 en ChristenUnie willen een zo duurzaam mogelijk stadhuis, maar VVD en PvdA willen de kosten liever zo laag mogelijk houden. Verdeeldheid over dit onderwerp leidde in het verleden al tot ruzie in de coalitie.

"Wij vinden dat de gemeente een voorbeeld moet zijn, en dus het goede voorbeeld moet geven", zegt een woordvoerder van de ChristenUnie. "Wij moeten een icoon zijn voor andere bouwers in de stad", aldus D66. "Wij als D66 en de ChristenUnie vinden het belangrijk dat het pand zo duurzaam mogelijk wordt. Een beetje duurzaam is niet genoeg."


PRESTIGEPROJECT

De Partij van de Arbeid zegt juist dat het stadhuis geen prestigeproject en geen voorbeeldproject moet worden. "Wij investeren liever in bijvoorbeeld duurzame sociale woningbouw, dan een duurzaam stadhuis. Daar profiteert de burger meer van."

Al eerder zijn er drie opties aan de gemeenteraad gepresenteerd, uiteenlopend van 25 tot 35 miljoen euro. De VVD en de PvdA voelen het meest voor het goedkoopste plan. "Sober en doelmatig, zoals in het coalitieakkoord staat", aldus de VVD.

Dat de renovatie nodig is, daar zijn alle partijen het wel over eens. "Het stadhuis is technisch versleten", liet de gemeente eerder weten. Op dit moment heeft het stadhuis het laagste energielabel G.


VERKIEZINGEN

Het plan voor renovatie heeft al meerdere malen vertraging opgelopen. In het coalitieakkoord is opgenomen dat deze periode knopen moeten worden doorgehakt. Maar meerdere partijen denken dat er voor maart 2018, voor de gemeenteraadsverkiezingen, nog geen concreet plan ligt. Na de verkiezingen, met een andere coalitie, is het maar de vraag op welke manier het gemeentebestuur het stadhuis dan wil renoveren.

Dinsdagavond wordt er in de gemeenteraad opnieuw gesproken over renovatie van het stadhuis. Dan worden ideeŽn van inwoners en ondernemers uit de stad besproken. Nieuwbouw lijkt zo goed als uitgesloten. In totaal worden ongeveer 25 ideeŽn besproken. Daarna is het aan het college om een concreet voorstel uit te werken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -