RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slachtoffer crash Tesla na bijna 8 uur geborgen

1/6
BAARN -

Het lichaam van het slachtoffer van het eenzijdige ongeluk met een elektrische auto in Baarn is bijna acht uur na de crash geborgen. Pas na overleg met technici van autofabrikant Tesla konden brandweermensen het lichaam van het 53-jarige slachtoffer uit de verwoeste auto halen.

De familie van de omgekomen Hilversummer was op de onheilsplek aanwezig. De Baarnse burgemeester Rell was woensdagochtend al aangekomen op de Hilversumsestraatweg, waar het ongeluk gebeurde.


HOOGSPANNING

De brandweer had grote problemen met de elektrische auto, die rond 06.00 uur tegen een boom botste. Een deel van de accu werd uit de auto geslingerd en vatte vlam. De brandweer kon die slechts met grote moeite blussen. Een ander deel van de accu zat nog in het verwoeste voertuig en gevreesd werd dat die de wagen onder hoogspanning kon zetten.

De officier van dienst nam geen risico en liet gespecialiseerde medewerkers van Tesla naar Baarn rijden. Omdat die onder meer uit Noord-Brabant moesten komen, duurde het lange tijd voordat met de berging kon worden begonnen. Toen daarmee een start was gemaakt, werden de werkzaamheden stilgelegd. Die gingen pas verder toen uit voorzorg een ambulance was gearriveerd.


PROTOCOL

Bij ongelukken met elektrische auto's volgen de hulpdiensten een speciaal protocol dat in 2009 werd opgesteld door de branchevereniging, aldus een woordvoerder van de RAI Vereniging. Dat is opgesteld omdat de accu's van elektrische auto's hoogspanning opwekken.

De brandweer weet bij 'gewone' ongelukken - als de auto nog op vier wielen staat - precies hoe de elektrische installatie moet worden uitgeschakeld. Bij het ongeluk in Baarn was de auto zo erg beschadigd, dat de brandweerlieden hier vanaf weken en specialistische hulp inriepen van de fabrikant.

Een woordvoerster van Tesla laat weten dat dit gebruikelijk is bij ongelukken. De technici kunnen de hulpdiensten adviseren en bij het onderzoek helpen. Als de auto is geborgen helpen de technici bij het uitlezen van de boordcomputer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -