RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Brandweer Baarn was opgeleid voor Tesla"

1/2
BAARN -

De brandweer in Baarn heeft recent nog een oefening gedaan met een elektrische auto. Ook zitten er systemen in de brandweerwagens met informatie over dit soort voertuigen. De Tesla die woensdagochtend verongelukte in Baarn was echter zo beschadigd dat de hulp van de fabrikant nodig was. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd op een persconferentie.

Een 53-jarige Hilversummer verongelukte woensdagochtend om 06.00 uur op de Hilversumsestraatweg. De brandweer wist pas acht uur later en met hulp van gespecialiseerde technici van Tesla om zijn lichaam uit het wrak te halen.

De woordvoerder van de brandweer verwerpt de kritiek dat zijn collega's niet konden omgaan met ongelukken met elektrische auto's. "We hebben signalen gehoord dat we niet opgeleid of niet getraind waren voor dit soort incidenten. Dat klopt niet", zei hij.

Er is wel degelijk geoefend met zo'n auto, zei de woordvoerder maar dit was uitzonderlijk. "Bij het ongeval hebben we iets aangetroffen dat we niet dagelijks aantreffen." Vanwege de crash waren de veiligheidssystemen in de auto zo beschadigd dat de auto onder hoogspanning was komen te staan.


REPECT

De brandweerlieden hebben er bewust voor gekozen om terughoudend te zijn. "In het kader van de eigen veiligheid hebben we besloten niet direct op te treden." Ook hebben we het lichaam lange tijd in de auto laten zitten uit respect voor het slachtoffer. "We wilden hem op een nette manier uit de auto halen."

De brandweerman zei wel dat er bij een levend slachtoffer heel anders zou zijn opgetreden. "Als onze mensen aankomen bij een incident waarbij het slachtoffer nog leeft, zullen we alles doen om iemand eruit te halen. Ook als dat extra risico voor onszelf betekent."

De voorlichter van de brandweer kon geen antwoord geven op de vraag wat de toedracht is. "Daar gaat de politie over."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -