RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veenendaal raakt twee kerken kwijt

VEENENDAAL - De Protestantse Gemeente Veenendaal gaat om financiŽle redenen twee van haar vier kerken afstoten. De Algemene Kerkenraad voorziet dat de inkomsten de komende jaren steeds verder zullen achterblijven bij de uitgaven.

Volgens voorzitter Derkjan Niezing is het nu tijd om maatregelen te nemen. "Ook in Veenendaal zet de ontkerkelijking door, ook al komt het hier wat later." In Veenendaal gaan nog relatief veel inwoners naar de kerk.

Het teruglopende ledenbestand zorgt voor steeds minder inkomsten, terwijl de kosten gelijk blijven. Het afstoten van twee van de gebouwen zou een oplossing zijn om financieel het hoofd boven water te houden. "We doen dit niet uit luxe, laat dat duidelijk zijn. We doen dit om vitaal te blijven."

Welke kerken worden verkocht, is niet bekend. "We hopen rond april volgend jaar een besluit te nemen", zegt Niezing. "Daarna zal het nog zeker twee jaar duren voordat het zo ver is. Dit moet zorgvuldig gebeuren. Kerksluitingen zorgen altijd voor emoties en teleurstellingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht