RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tesla reed 155 km/u, zonder autopilot

BAARN -

De verongelukte Tesla-rijder in Baarn maakte volgens de autofabrikant geen gebruik van de automatische piloot in de elektrische auto.

De man reed volgens de onderzoekers van het bedrijf woensdagochtend vroeg ruim 155 kilometer per uur toen hij tegen een boom botste op de Hilversumsestraatweg (N415). De maximumsnelheid is hier 80. De politie bevestigt de snelheid en zegt dat er geen strafrechtelijk onderzoek naar het ongeluk komt.

De autofabrikant begon woensdag zelf een onderzoek naar het fatale ongeluk. Tesla-auto's staan in verbinding met de fabrikant zodat het bedrijf data kan verzamelen. Uit de gegevens van de verongelukte auto, blijkt volgens de fabrikant dus dat de Tesla handmatig werd bestuurd.

Het lichaam van de man kon woensdag pas na acht uur uit het voertuig worden gehaald, omdat de brandweer weinig ervaring heeft met ernstig beschadigde volledig elektrische auto's.

In de VS verongelukte in mei voor het eerst een zelfrijdende auto, dat was ook een Tesla. De bestuurder had de automatische piloot aanstaan toen hij tegen een vrachtwagen botste.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -