Woerdense raad stelt AZC-debat uit

WOERDEN - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) neemt op zijn vroegst eind deze maand een besluit of in Woerden asielzoekers moeten worden gehuisvest. Daarom zal een geplande raadsvergadering op 29 september over het gevoelige onderwerp in het gemeentehuis niet doorgaan.
Omdat de stroom vluchtelingen achterblijft bij eerdere prognoses is de opvang in het oude Campinagebouw aan de Bleek mogelijk niet meer nodig, maar daar denkt COA later over na. Volgens de gemeente heeft het weinig zin op zaken vooruit te lopen als er nog geen officieel verzoek is gekomen.
De verwachting is dat áls er al een vraag vanuit het COA komt om vluchtelingen op te vangen, de raad er in november een beslissing over neemt. Een meerderheid lijkt voor te zijn. In het gebouw op bedrijventerrein Middelland is ruimte voor 300 vluchtelingen die er maximaal vijf jaar kunnen blijven.
Woerden staat niet alleen in de onzekerheid over een asielzoekerscentrum. De komst van 24 van de geplande 40 opvanglocaties in Nederland zijn onzeker. Van vier azc's is het al zeker dat ze niet doorgaan. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.