Nieuwe palen moeten wandelroutes duidelijker maken

PROVINCIE UTRECHT - Voor alle lange-afstand-wandelpaden in de provincie Utrecht geldt voortaan dezelfde manier van bewegwijzering en informatievoorziening. Een nieuw wandelroutenetwerk in de regio Noorderpark, Vechtstreek, gemeente Utrecht en gemeente Vianen wordt zo op de bestaande routes in de provincie aangesloten.
Recreatie Midden-Nederland is momenteel bezig om het wandelen in de provincie Utrecht meer samenhang te geven. Alle routes worden met knooppunten aan elkaar verbonden. Wandelaars kunnen dan nummers volgen die hen door de provincie leiden. Ook komt er een eenduidige app, een papieren kaart en een website.
Of een route een lange-afstand-wandelpad, een streekpad of een klompenpad is, kunnen wandelaars nog wel onderscheiden. Die verschillende typen wandelroutes krijgen een eigen vormgeving.
In 2017 wordt een nieuw wandelnetwerk geopend in de regio Noorderpark, Vechtstreek, gemeente Utrecht en gemeente Vianen en die gaat ook deel uitmaken van de routes die elders door de provincie leiden. En er komen over enkele jaren nieuwe routes in Amelisweerd en Kromme Rijnstreek. Daarvoor worden nu plannen gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.