RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slachtoffer Teslacrash verongelukte vlakbij zijn bedrijf

BAARN -

De Hilversummer die woensdag om het leven kwam na een crash in een Tesla was eigenaar van een IT-bedrijf in Baarn. De site van Speer IT opent met een in memoriam voor de omgekomen Mark van der Heijden.

De man reed volgens onderzoekers van autofabrikant Tesla ruim 155 kilometer per uur toen hij tegen een boom botste op de Hilversumsestraatweg (N415), op een steenworp afstand van zijn bedrijf. De politie bevestigt de snelheid. De maximumsnelheid is hier 80.

De fabrikant van elektrische auto's begon woensdag zelf een onderzoek naar het fatale ongeluk. Tesla-auto's staan continu in verbinding met de fabrikant zodat het bedrijf data kan verzamelen. Uit de gegevens van de verongelukte auto blijkt volgens de fabrikant ook dat de Tesla handmatig werd bestuurd en niet op de nieuwe automatische piloot stond.

De brandweer had woensdag grote moeite om het lichaam van de man te bergen. Het duurde acht uur voordat het slachtoffer uit het voertuig kon worden gehaald. De brandweer wilde geen risico nemen met de totaal verwoeste elektrische auto. Gevreesd werd dat de accu's de auto onder hoogspanning hadden gezet. Daarom werden technici van de autofabrikant opgeroepen voor advies.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -