Overbergse dierenarts ontfermt zich over dakloze cavia's

OVERBERG - Konijnen, cavia's en hamsters zijn populaire huisdieren, maar mensen zijn die knagertjes ook vaak snel weer zat. Daardoor zijn er jaarlijks zo'n 4000 dakloze cavia's. Dierenarts Mardou van Leuven uit Overberg heeft sinds kort in haar achtertuin een cavia-opvang.
De cavia's worden geplaatst via de Stichting Cavia. Zelf heeft Van Leuven plek voor maximaal 60 cavia's. Dochter Luke is dol op de beestjes. Ze leest ze zelfs voor. Lief zijn voor de beestjes is belangrijk, maar ze te veel aaien en oppakken is niet verstandig: "Als je ze te vaak vastpakt worden ze bang; als je dan binnenkomt schieten ze weg omdat ze dan denken dat je ze weer gaat pakken", weet Luke.
Inmiddels melden zich al nieuwe eigenaren uit het hele land. "Uit Rotterdam kwamen mensen helemaal met de trein om twee cavia's op te halen, zo lief", vertelt Mardou van Leuven. "Dat zijn de echt gemotoiveerde mensen en daar doe je het voor."
De opvang van de cavia's gebeurt op vrijwillige basis. Stichting Cavia vergoedt wel het voer en de eventuele medicijnkosten.

Duizenden cavia's in een Overbergse achtertuin

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.