HU ondersteunt lokale jeugdhulp

UTRECHT - Hogeschool Utrecht start met een lectoraat Jeugd. De school wil met praktijkgericht onderzoek de kwaliteit van lokale jeugdhulp in Utrechtse gemeenten versterken. Het gaat om hoogleraar Micha de Winter en universitair docent Saskia Wijsbroek.
De provincie Utrecht betaalt mee aan de komst van de twee hoogleraren. "Met dit lectoraat en deze lectoren denken wij gemeenten een goede kwalitatieve ondersteuning te bieden bij de belangrijke zorgtaak van jeugdhulp", zegt gedeputeerde Mariette Pennarts.
"De Winter en Wijsbroek gelden als autoriteit op hun vakgebied: Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken, respectievelijk Jeugd en Gezin", zegt Pennarts. De Winter is bij het grote publiek bekend van zijn onderzoek naar misstanden in de jeugdzorg.

VRAAGSTUKKEN

De Winter en Wijsbroek gaan nauw samenwerken met kennisinstellingen op het gebied van jeugd en ze krijgen van de Utrechtse gemeenten praktische vraagstukken over het onderwerp voorgelegd. Met de wetenschappelijke antwoorden van de lectoren moet de jeugdhulp in de provincie de komende jaren verbeteren.
De twee hoogleraren zijn niet onbekend in de provincie: ze zijn al lange tijd verbonden aan de Universiteit Utrecht en zullen dat ook blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.