RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vluchtelingenrestaurant in Utrecht doorslaand succes

1/2
UTRECHT - Het vluchtelingenrestaurant Syr in Utrecht blijkt tweeŽnhalve maand na de opening een populair concept. Het eethuis werkt met vluchtelingen met gevoel voor horeca. Zo willen ze nieuwkomers thuis laten voelen in Nederland. Maar ze kunnen vooral hard aan de bak, want het loopt storm bij de zaak aan de Lange Nieuwstraat.

Utrechters weten het nieuwe restaurant goed te vinden. Bedrijfsleider Joffrey Mulder krijgt de hele dag door telefoontjes met reserveringen. "Die telefoon gaat echt de hele dag door."


EXPERIMENT

De opening is dus nog niet zo lang geleden en de snelle drukte geeft Mulder een gelukkig gevoel. Het restaurant begon als een experiment om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Daar is Syr nog lang niet mee klaar. "We zijn nu net tweeŽnhalve maand open. We zijn er elke avond en het is gezellig, maar we willen zeker door."

Een van de dingen die de oprichters van het restaurant wilden bereiken is het creŽren van een ontmoetingsplek voor nieuwe Nederlanders. Syr wil dit voor elkaar krijgen door regelmatig evenementen te houden. "Zo hebben we al een taalmiddag gehad en muziekavonden. Zo zijn we echt een ontmoetingsplek aan het worden."


ROOSKLEURIG

Na het snelle succes is het tijd om naar de toekomst te kijken. Mulder ziet deze rooskleurig in en heeft zin in de komende jaren. "Ik hoop dat dit voor altijd blijft bestaan. Zodat vluchtelingen hun eerste stappen in het werkveld van de horeca kunnen zetten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -