Middeleeuwse rouwstoet trekt door Vianen

VIANEN - Vianen keerde zondag even terug naar de middeleeuwen. In het kader van de jaarlijkse Toneelroute werd de uitvaart van heer Walraven III van Brederode nagespeeld.
Ruim honderd mensen deden mee aan het evenement. Ze droegen rouwkleding en tilden een lijkkist in een stoet door Vianen.
De gemeente gaf geen subsidie voor het project en de initiatiefnemers moesten het geld dan ook via crowdfunding bij elkaar krijgen. Regisseur Anne-Marie Grosfeld van het schouwspel is onder de indruk van de grote medewerking die de inwoners van Vianen daarbij gaven. "Mensen zijn zo bereidwillig, echt geweldig. Het is echt het project van Vianen."
Voor Grosfeld was het bij de voorbereidingen prettig dat er een prent van de uitvaart in het gemeentearchief van Vianen te vinden was. "We wisten dus hoe het eruit zag en we konden de spelers precies instrueren."

BREDERODEJAAR

Er zijn dit jaar veel meer activiteiten die in het teken staan van de roemrijke adellijke familie Van Brederode, die de stad in de middeleeuwen bestuurde. In het kader van het Brederodejaar wordt op allerlei manieren stilgestaan bij de Brederodes.

Middeleeuwse rouwstoet trekt door Vianen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.