RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM wil hennepbende plukken

UTRECHT -

Het Openbaar Ministerie eist ruim 4,3 miljoen euro van een hennepbende uit de regio Utrecht.

Justitie komt tot dit bedrag door de jarenlange criminele verdiensten van de vijf mannen te berekenen. Van de leider van de bende vordert het OM ruim twee miljoen euro. Het illegaal verkregen inkomen van de klusjesman van de groep is vastgesteld op 3300 euro.

Ruim dertig hennepoogsten in zeven kwekerijen in Utrecht, Hilversum, Veenendaal, De Bilt en Schoonhoven, leverden de criminelen in de periode 2012 tot 2015 volgens het OM ruim 4,3 miljoen euro op. Een aantal verdachten werd eerder dit jaar al veroordeeld tot celstraffen.


DE KRUIF

Van verdachte Jeroen van L. wordt 1,2 miljoen euro geŽist. Hij is de partner van de Maarssense oud-politica Kathalijne de Kruif. Zij werd veroordeeld tot een werkstraf in deze zaak.

De Kruif vervulde volgens justitie een bijrol door de opbrengsten van de hennepteelt wit te wassen. Ze deed dat door cash auto's, een jetski, boot en caravan aan te schaffen.

Om een deel van de vordering veilig te stellen legde het OM eerder al beslag op deze spullen, maar ook op spaarrekeningen en contant geld.

De rechtbank doet op 25 oktober uitspraak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -