Woerden verwoest bloemenveld van schoolkinderen

WOERDEN - Een blunder van de gemeente Woerden heeft gezorgd voor een enorme teleurstelling bij zestig basisschoolkinderen in Woerden. De schooltuin waar leerlingen van de Regenboogschool en de Margrietschool zelf gezaaide bloemen wilden plukken is dinsdag met de grond gelijk gemaakt.
"Hier stond eergisteren nog een heel mooi bloemenveld van 3.000 vierkante meter", zegt initiatiefneemster Christel Postma tegen Woerden TV. "Nu is het gewoon één grote, droge vlakte." Twee schoolklassen zouden woensdag bosjes bloemen komen plukken. Postma heeft de kinderen inmiddels verteld dat dat niet door kan gaan.

RAMP

Raadslid Jaap van der Does, die bij het schoolproject betrokken was, spreekt van een ramp. "Het zou een feest worden. Ondernemers hebben meegedaan, tuincentra leverden zaadjes. Iedereen heeft hard gerwerkt om voor de kinderen iets moois te maken. En dan nu dit."
De gemeente geeft toe dat er een fout is gemaakt. Onderzocht wordt wie het veld heeft gemaaid. Een woordvoerder biedt op voorhand excuses aan. Woerden heeft aangekondigd het leed voor de kinderen te willen verzachten, maar hoe is nog niet bekend.

Woerden verwoest bloemenveld van schoolkinderen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.