RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Anonieme helpers gezocht na epilepsie: "Dank dat jullie niet zijn weggerend"

PROVINCIE UTRECHT - Rina Mae Acosta uit Driebergen is op zoek naar de reizigers die haar hielpen toen ze een epileptische aanval kreeg in de trein. Ze wil hen heel graag bedanken.

Precies twee maanden geleden, donderdag 14 juli, zat Rina Mae in de trein toen het rond 15.00 uur mis ging tussen de stations Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist. Ze heeft wel vaker epilepsieaanvallen, maar nog niet eerder op een publieke plek als de trein.

Via Facebook is Rina Mae nu op zoek naar de mensen die haar direct te hulp schoten. "Op mijn meeste kwetsbare moment bleven jullie aan mijn zijde en hielpen jullie mij."


'NIET WEGGEREND'

"Bedankt voor jullie willekeurige daad van vriendelijkheid", schrijft ze. "Dat jullie niet zijn weggerend toen jullie zagen dat een buitenlands iemand het bewustzijn verloor, heftige stuiptrekkingen had en in haar broek plaste."

Rina Mae is van Amerikaans-Filipijnse komaf. Ze spreekt gebrekkig Nederlands en is daarom extra dankbaar dat omstanders haar te hulp schoten.


TIPS

Ken of bent u iemand die Rina Mae destijds heeft geholpen? Dan kunt u mailen naar nieuws@rtvutrecht.nl of bellen met onze tiplijn: 030-8500500.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht