Elf ontslagen door reorganisatie RTV Utrecht

UTRECHT - Door de bezuinigingen op de regionale omroepen verliest RTV Utrecht elf medewerkers. De zender wordt volgend jaar met 1,1 miljoen euro gekort door het Rijk en kondigt een interne reorganisatie aan. Dat is 11 procent van het totale budget van de regionale omroep.
De programma's Westbroek!, Van Rossem vertelt en Namen & Rugnummers verdwijnen van de televisie. Sport blijft te zien in het nieuwsprogramma U Vandaag, dat vanaf januari teruggaat van twee presentatoren naar één. RTV Utrecht wil presentatoren Henk Westbroek en Maarten van Rossem wel aan de omroep blijven binden. Radio M Utrecht neemt afscheid van presentator Marc van Amstel van het radioprogramma Utrecht komt thuis.

VERTREKREGELING

De maatregelen zijn woensdagmorgen meegedeeld in een plenaire personeelsbijeenkomst. Met de elf werknemers die hun baan verliezen zijn de afgelopen dagen al gesprekken gevoerd. Ook is een vrijwillige vertrekregeling ingesteld, waarop medewerkers kunnen intekenen. De diverse redacties en programma's worden samengevoegd en zullen zich meer richten op online content. Aan televisie zullen minder mensen en middelen worden besteed.
De reorganisatie is volgens directeur Paul van der Lugt het gevolg van het mislukken van het plan dat RTV Utrecht de afgelopen twee jaar met de twaalf andere regionale omroepen probeerde te ontwikkelen. Staatssecretaris Sander Dekker van Media stelde eind augustus vast dat er te weinig draagvlak was om daarover een wetsontwerp in te dienen.
"Het is een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht", aldus Van der Lugt. "Ik zie onder deze omstandigheden geen andere mogelijkheid en ik doe nogmaals een beroep op de politiek om deze bezuinigingen terug te draaien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.