Brand verwoest crèche in Soest: "Dit was mijn levenswerk"

SOEST - De zeer grote brand die woensdagavond woedde in Soest is onder controle. De brandweer is aan het nablussen.
De brand brak rond 17.30 uit in een gemeentelijke opslag aan de Molenstraat. Het vuur sloeg over naar een kinderdagverblijf met rieten dak.
De crèche was toen al ontruimd, vertelde een overbuurman in een live-bijdrage op Facebook van verslaggever Rik Dogger. "Ik zag nog wat mensen kinderen meenemen. Sommigen waren wat overstuur. Er waren geen gewonden", aldus de bewoner.

DE OPVANG

De schade is groot. "Dit was mijn levenswerk. Ik heb er geen woorden voor", vertelt de eigenaar van het kinderdagverblijf tegen RTV Utrecht. Meerdere crèches in de omgeving hebben hulp aangeboden. Donderdag beslist de eigenaar met de gemeente waar de kinderen worden opgevangen.
Burgemeester Rob Metz kwam woensdagavond poolshoogte nemen. "Triest, onwijs triest", sprak hij.

DIEREN

Dieren van een naastgelegen kinderboerderij konden worden gered. De brand ging gepaard met dikke rookwolken. De Veiligheidsregio Utrecht riep op om ramen en deuren gesloten te houden. Rondom de brand waren diverse wegen afgezet zodat de hulpdiensten hun werk goed konden doen.

RIETDEELTJES

Het regende rietdeeltjes gedurende de brand, liet de Veiligheidsregio Utrecht weten. Door de hitte werden die uit het dak omhoog geblazen. Boven in de lucht koelden ze weer af, waarna ze op de grond vielen, aldus de VRU.
Op industrieterrein Lage Weide in Utrecht woedde woensdagavond ook een zeer grote brand. Die was rond 20.00 uur onder controle.

Reportage over de brand in Soest
Beelden van de zeer grote brand in Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.