RTV Utrecht, bibliotheek en BDU samen in Amersfoorts mediacentrum

Wethouder Bertien Houwing opent het nieuwe mediacentrum. Onder meer Paul van der Lugt (2e rechts) kijkt toe.
Wethouder Bertien Houwing opent het nieuwe mediacentrum. Onder meer Paul van der Lugt (2e rechts) kijkt toe. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - RTV Utrecht, uitgeverij BDU en bibliotheek Eemland slaan de journalistieke handen ineen en hebben een mediacentrum geopend in Amersfoort. Verslaggevers van de regionale omroep en Stadamersfoort.nl werken sinds donderdag vanuit een speciale ruimte in de bibliotheek Eemland in het Eemhuis.
Doel van het nieuwe mediacentrum is om samen journalistieke producties uit Amersfoort en omgeving te maken. Volgens directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht stond samenwerking met andere partijen al heel lang op het verlanglijstje van de omroep. Hij noemt de journalisten de waakhond van de lokale politiek.

BELANGRIJK

Wethouder Bertien Houwing mocht het mediacentrum officieel openen en kreeg gelijk te horen waarom het centrum belangrijk is. "Mocht de wethouder een scheve schaats rijden, dan moeten deze journalisten u bij de enkels grijpen en u naar de rand van de afgrond helpen", grapte van der Lugt tijdens de opening.
Wethouder Houwing (D66) liet zich niet uit het veld slaan en zei dat ze erg blij is met de samenwerking. "Het is belangrijk dat de krachten gebundeld worden."

BURGERS

De journalisten van RTV Utrecht en de BDU werken vanuit het mediacentrum. Volgens Van der Lugt is het niet toevallig dat het mediacentrum op een prominente plek in Amersfoort zit. "Mensen uit Amersfoort kunnen hier straks binnenlopen om de journalisten te tippen." Ook is er een
waarvandaan mensen de Amersfoortse redactie kunnen tippen."
Voor RTV Utrecht werken verslaggevers Kees Hoogendijk, Eva Munnik en Rik Dogger vanuit het mediacentrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.