RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Station Driebergen-Zeist vier jaar in de steigers

1/4
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST -

Vandaag begint de grote verbouwing van het treinstation Driebergen-Zeist. Er komt een extra spoor, het perron wordt breder en er komt een tunnel zodat het verkeer niet meer voor de spoorbomen hoeft te wachten.

Vanmiddag is de feestelijke start van de werkzaamheden. De provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist zijn bij die feestelijkheden betrokken. Aannemer BAM gaat het komende half jaar voorbereidingen treffen om de werkzaamheden in goede banen te laten verlopen.


OVERLAST

Intussen zijn er omwonenden die de start van het werk met lede ogen aanzien. De familie Cretier was eigenlijk beloofd dat een geplande parkeergarage er al jaren geleden al zou staan, maar het werk wordt telkens uitgesteld. "Zelf maken we nooit gebruik van de trein, maar we begrijpen wel dat er uitbreidingen moeten komen", zegt Henry Cretier. Zijn twee-onder-één-kapwoning staat op loopafstand van het station. Hij is dan ook bang voor nogal wat overlast van de bouw.

Volgens de Zeister wethouder Sander Jansen is vooral de aanleg van de verkeerstunnel van groot belang. "Nu staan automobilisten in een spitsuur bij elkaar vaak twintig minuten te wachten voor dichte spoorbomen. Die tunnel gaat de doorstroming enorm verbeteren", verwacht de wethouder.


TIEN MILJOEN EXTRA

Vanmiddag worden feestelijk de bouwborden onthuld en maakt aannemer BAM bekend hoe de werkzaamheden zullen verlopen. Het werk aan het station Driebergen-Zeist duurt naar verwachting tot 2020.

Vorige week bleek nog dat de bouw van het hele gebied ruim tien miljoen euro meer gaat kosten dan eerder werd gedacht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -