RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen straf voor verstoren The Passion in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT -

De man die afgelopen maart dreigde het tv-spektakel The Passion in Amersfoort te verstoren krijgt hier geen straf voor. Wel krijgt hij een werkstraf en een celstraf vanwege onder meer een diefstal. Dat bleek vrijdagochtend bij de behandeling van de zaak bij de politierechter.

De Utrechter zou enkele uren voor het evenement tegen twee agenten hebben gezegd dat hij een grap wilde maken om mensen bang te maken. Ook zou de verdachte verzet hebben gepleegd bij zijn aanhouding. Maar de rechter acht dreiging bij The Passion niet bewezen. "Het evenement is meer een tv-show en geen geloofsbijeenkomst."


ZENUWACHTIG

De zaak tegen de verdachte stond in juni al op de agenda, maar kon toen niet doorgaan, omdat de verdachte niet aanwezig was. Hij was er vrijdag wel bij, zei verslaggever Marco Geijtenbeek vanuit de rechtbank. "Hij maakte daarbij een zenuwachtige indruk."

"Volgens het OM wilde de man op Jezus lijken en een leuk geintje uithalen," aldus Geijtenbeek. "Hij vertelde in een broodjeszaak dat hij tijdens The Passion wilde roepen dat hij van IS was en een bom zou meenemen." Die uitlatingen waren volgens het OM beangstigend vanwege de destijds recente aanslagen in Brussel. Toch vond justitie de bedreiging niet strafbaar.


DIEFSTAL

De Utrechter werd ook verdacht van de diefstal van boodschappen en een sleutelbos van een buurvrouw. Dat gebeurde toen zijn vriendin in het ziekenhuis lag. "Het brood was voor de eendjes en de wijn voor mezelf 's avonds", zei hij in de rechtszaal. Voor een aantal diefstallen krijgt hij nu veertig uur werkstraf en tien dagen gevangenisstraf waarvan acht dagen voorwaardelijk.

Het OM stelde dat de verdachte verminderd ontoerekeningsvatbaar was. Hij was volgens de officier verward in de tijd van The Passion. Zowel het OM als de advocaat van de verdachte gaan niet in hoger beroep tegen de uitspraak.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -