RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden feestgangers keren zich tegen politie Amersfoort

AMERSFOORT -

In Amersfoort heeft een groep van honderden feestgangers zich tegen de politie gekeerd op de Oliemolenhof. Dit gebeurde nadat een 17-jarig meisje was opgepakt voor het beledigen van agenten.

De politie werd omstreeks 23.30 uur gealarmeerd over een onrustige sfeer bij een horecagelegenheid, waar op dat moment een feest gaande was. De meeste bezoekers vertrokken, maar een 17-jarige Amersfoortse weigerde dat. Ze beledigde agenten en werd daarom aangehouden.


POLITIEHONDEN

Volgens de politie keerde een groep van 250 tot 300 mensen zich na de aanhouding tegen de aanwezige agenten. Zij moesten de wapenstok trekken en politiehonden gebruiken om het Eemplein leeg te maken. De groep bekogelde de politie met stenen, waarbij een agent gewond raakte aan zijn been. Ook een aantal politiewagens raakte beschadigd.

De politie is een onderzoek gestart naar de stenengooiers en zoekt getuigen. Behalve het meisje is er verder niemand gearresteerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -