Raad wil actie voor vieze vijver Driebergen

Actie van omwonenden voor vervuilde vijver
Actie van omwonenden voor vervuilde vijver © Gemeente Utrechtse Heuvelrug
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De raadsleden Hak (D66), Kerstens (VVD), Roelofsen (CDA) en Verhoef (GroenLinks PvdA) dringen aan op snelle actie bij het onderhoud van de vijver aan de Oranjelaan in Driebergen.
De raadsleden van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben afgelopen weekend een protestbijeenkomst bijgewoond van ongeveer honderd omwonenden. Daar hebben ze zich laten overtuigen van de noodzaak tot maatregelen. Het water in de vijver is zeer vervuild, schrijven de raadsleden. Er drijven dode en stervende vissen in, de fontein is stuk en het huisje in het plantsoen staat op instorten.
Bij de protestactie was ook wethouder Veldhuizen aanwezig. Hij nam een petitie over het gebrekkige onderhoud in ontvangst, waar 300 mensen hun handtekening onder hadden gezet. Veldhuizen beloofde noodmaatregelen te treffen.
De vier raadsleden hebben er alle vertrouwen in dat de wethouder die belofte zal nakomen, maar willen wel de vinger aan de pols houden. Ze willen vooral weten wat het college gaat doen om de communicatie over de kwestie te verbeteren, die in de ogen van de buurtbewoners ernstig tekortschiet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.