OM wil witwasgeld uit speelgoedoven terug

DE MEERN - De officier van justitie heeft tegen een 50-jarige man uit De Meern niet alleen een celstraf van drie jaar geëist voor overtreding van de opiumwet, hij moet wat het OM betreft ook geld en goederen teruggeven die gerelateerd zijn aan drugshandel.
Bij de doorzoeking van zijn woning twee jaar geleden, werd een bedrag van 62.000 euro aan contant geld gevonden. Dit valt niet te verklaren uit legale inkomsten, en volgens het OM kan het daarom niet anders dan dat het geld afkomstig is van een misdrijf. In de woning werden ook drugs gevonden en goederen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs.

WITWASGELD

Om precies te zijn had de man 22 kilo amfetamine, 7 kilo metamfetamine, 3 kilo MDMA en 24 kilo hasj in huis. Het geld was verstopt in een speelgoedoven. Volgens het OM heeft de verdachte verschillende spullen, waaronder twee stacaravans, aangeschaft waarmee hij de herkomst van het geld heeft willen verhullen.
De man uit De Meern verklaarde tijdens de zitting dat hij de drugs in de woning had gevonden maar dat hij er niets mee te maken had. Hij wees naar de verhuurder en een andere persoon die er meer van zouden weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.