Mogelijk toch subsidie voor Oud Amelisweerd

© RTV Utrecht
UTRECHT - De sluiting van Museum Oud Amelisweerd is minder zeker dan eerder het geval leek. Diverse politieke partijen in Utrecht willen op zoek naar een oplossing voor het museum.
Afgelopen vrijdag maakte het college van B&W van Utrecht bekend welke instellingen de komende vier jaar geld krijgen. Ondanks een positief advies van een commissie die de aanvragen onderzocht, wil het college Oud Amelisweerd de komende vier jaar geen subsidie geven. Het museum in Bunnik herbergt onder andere een collectie van kunstenaar Armando en krijgt ook uit Amersfoort subsidie.
Diverse partijen in de Utrechtse raad zijn niet blij met de afwijzing van Oud Amelisweerd. De grootste coalitiepartij D66 wil niet tornen aan het voorstel van het college, maar hoopt dat het college met een scenario komt waarin het museum toch kan blijven voortbestaan, zoals bijvoorbeeld een aanpassing van de huur. Collegepartij VVD vindt dat het museum voor subsidie moet aankloppen bij de gemeente Bunnik.
VOLKSBUURTMUSEUM
Ook voor het Volksbuurtmuseum in Wijk C gloort hoop. Dat museum moet volgens de onderzoekscommissie in aanmerking komen voor een structurele subsidie, maar het geld is inmiddels op. Diverse partijen trekken zich het lot van het museum aan.
Het Volksbuurtmuseum mag nog wel een aanvraag voor één jaar indienen, maar krijgt wat het college betreft geen meerjarige toezegging. Vanuit de raad zal de wethouder van cultuur worden gevraagd om ook voor de jaren 2018 en daarna budget te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.