RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drie Utrechters vast na reeks plofkraken kort na elkaar

1/6
SOEST/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - est en Driebergen zijn vannacht in korte tijd drie plofkraken gepleegd. In alle gevallen bliezen criminelen een geldautomaat in een Albert Heijnfiliaal op. De politie heeft in Soest drie mannen van 25, 26 en 36 jaar uit Utrecht en omgeving aangehouden.

In Soest waren om 03.00 en 03.20 uur de supermarkten aan de Burgemeester Grothestraat en de Tamboerijn doelwit. Op de Tamboerijn werd de geldautomaat op 22 juli al eens opengebroken. In Driebergen sloegen plofkrakers om 04.50 toe bij de Albert Heijn aan de Hoofdstraat.

De politie onderzoekt de plofkraken en kan nog niet zeggen of er een verband er is tussen de misdrijven. De drie verdachten werden rond 5.30 in Soest in de kraag gegrepen. Ze zijn naar het politiebureau gebracht. Of er geld is buitgemaakt, kon de politie nog niet zeggen.

Woordvoerster Els van Dijk van Albert Heijn zegt "geschrokken" te zijn van de reeks plofkraken. "Het is niet alleen vervelend voor het personeel en de klanten, maar ook voor de buurt." Albert Heijn gaat nu in overleg met politie en de bank kijken of de geldautomaten beter beveiligd moeten worden of dat ze verplaatst moeten worden.

BIJZONDER
Een woordvoerder van de politie noemde het op Radio M Utrecht bijzonder dat er in een relatief klein gebied kort na elkaar drie plofkraken zijn gepleegd. Om de misdadigers te vinden heeft de politie 's nachts een politiehelikopter laten vliegen.

Overigens werd in het Zuid-Hollandse Brielle in dezelfde nacht ook een geldautomaat in een Albert Heijn opgeblazen.
Politiewoordvoerder over de drie nachtelijke plofkraken


Plofkraak Driebergen


Plofkraak Soest


 De Albert Heijn aan de Burgemeester Grothestraat. De Albert Heijn aan de Burgemeester Grothestraat. | Foto: Caspar Huurdeman

 Politieonderzoek in Driebergen. Politieonderzoek in Driebergen. | Foto: Koen Laureij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -