RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste regionale bijeenkomst in Woerden over Q-koorts

1/2
WOERDEN -

Q-koortspatiŽnten komen dinsdagavond bij elkaar in Woerden. De avond wordt georganiseerd door Q-support, een organisatie die mensen met Q-koorts begeleidt en adviseert. Het gaat om de laatste bijeenkomst in de regio.

Q-support begon in 2014 met het organiseren van contactavonden. De serie bijeenkomsten loopt landelijk door tot het einde van dit jaar.


ERNSTIG ZIEK

De Q-koorts, een infectieziekte die van geiten op mensen kan worden overgedragen, bereikte in 2009 Midden-Nederland. Honderden geiten werden geruimd en een onbekend aantal mensen werd ernstig ziek. Q-support beweert dat er sindsdien 74 Q-koortspatiŽnten aan complicaties zijn overleden. De officiŽle telling is voorzichtiger en spreekt van minstens 25 doden.

Volgens Q-support zijn er veel mensen die wel klachten hebben, zonder dat ze weten dat ze door bijvoorbeeld via de lucht besmet zijn met de bacterie die de ziekte veroorzaakt. De bacterie kan zich kilometers ver verspreiden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -