Geen straf voor mishandeling 'monster van Leersum'

LEERSUM - Een 59-jarige man uit Doorn krijgt geen straf voor het mishandelen van de 81-jarige buurman van zijn broer in Leersum. De politierechter in Utrecht oordeelde dinsdag dat de Doornaar in paniek was toen hij de buurman, die bekend staat als het monster van Leersum, sloeg met een gordijnroede.
De buurman had aangifte gedaan van poging tot moord, schrijft Nieuwsblad De Kaap. Deze buren hebben al jarenlang ruzie en de bejaarde buurman is al vaker veroordeeld voor belaging en vernieling. De man noemde zichzelf ooit het monster van Leersum.
Toen dit voorjaar weer vernielingen werden aangericht, besloten de man uit Doorn en zijn broer te gaan posten in het bos. Ook hadden ze camera's opgehangen. Toen ze de inbrekende buurman op heterdaad betrapten ontstond een schermutseling, waarbij de bejaarde buurman gewond raakte.
De buurman zei achteraf dat hij op zoek was naar zijn hond, maar de rechter ging daar op basis van de camerabeelden niet in mee. De rechter noemde zijn verhaal 'ongeloofwaardig' en zei dat er sprake was van noodweer. Wel vond de rechter dat de Doornaar iets te ver is gegaan in het uitdelen van klappen. De bejaarde buurman kreeg daarom ongeveer 300 euro schadevergoeding voor medische kosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.