RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

36e editie Nederlands Film Festival begint vandaag

1/2
UTRECHT -

Bioscopen, theaters en stadskwartieren in Utrecht openen vandaag hun deuren voor de 36e editie van het Nederlands Film Festival (NFF). Ook is het Postkantoor op de Neude weer net als vorig jaar omgetoverd tot het decor van de talkshow van presentator Art Rooijakkers.

"We hebben 92 premičres en bij heel veel daarvan kan ook het publiek aanwezig zijn", zegt Claire van Daal van de organisatie. In totaal zijn er 321 titels te zien, waaronder speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama's.

De openingsfilm van het festival is De Held, de verfilming van de literaire thriller van Jessica Durlacher. Monic Hendrikx speelt de rol van Sara, die achter het oorlogsverleden van haar vader komt.


RIPHAGEN

Ook Riphagen gaat tijdens het NFF in premičre. Regisseur Pieter Kuypers koos de stad Utrecht als decor. "Ik denk dat als je een film wilt maken die redelijk tijdloos is, dat je in Utrecht veel meer plekken vindt dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Er zijn heel weinig plekken in Nederland waar je dit vindt, zonder dat je iets hoeft weg te halen."

Het Nederlands Film Festival duurt tot en met vrijdag 30 september en wordt afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren in het Beatrix Theater in Utrecht. RTV Utrecht besteedt tot die tijd aandacht aan het evenement. Zo zendt stadszender U Stad dagelijks een reportage uit.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -