Jubilerend Reinaerde houdt sportdag en festival

UTRECHT - Zorgorganisatie Reinaerde in Utrecht bestaat 15 jaar en viert dit woensdag met een sportdag en een festival voor mensen met een beperking. Het verjaardagsfeestje draagt de naam 'Rio de Reinaerde' en is voor medewerkers, vrijwilligers en cliënten, maar ook voor andere mensen met een beperking.
De zorginstelling rekent op 3500 mensen die langskomen, vertelt Gertjan Kaaij van Reinaerde. "Het thema is sporten en beleven, dus we hebben dertig Utrechtse sportorganisaties gevraagd om iets te willen presenteren voor de genodigden."
Daarnaast staat er ook muziek en dans op het programma en zijn er rondleidingen door de Botanische Tuinen. "We hebben dus een heel groot programma voor ieder wat wils", aldus Kaaij.

RIO

Het verjaardagsfeestje draagt de naam 'Rio de Janeiro' omdat het volgens de organisatie ook te maken heeft met de Paralympische Spelen die afgelopen weekend zijn afgesloten in Rio de Janeiro.
"We vonden dit zo'n mooi sportevenement dat we besloten dit te verlengen voor onze eigen mensen. Maar de naam 'Rio' staat ook voor feesten, dus daarom hebben we het festival een Braziliaans tintje meegegeven."
Het feest is georganiseerd in samenwerking met sportkoepel NOC*NSF, VSU en Harten voor Sport.

Gertjan Kaaij van Reinaerde over 'Rio de Reinaerde'
Jubilerend Reinaerde houdt sportdag en festival

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.