RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht start sanering Nedereindse Plas

UTRECHT -

De gemeente Utrecht start vandaag met de veelbesproken sanering van de westelijke plas van de Nedereindse Plas. Dat schrijft wethouder Lot van Hooijdonk in een brief aan de gemeenteraad.

De plas was vroeger een vuilstort en er is illegaal afval in terechtgekomen. Zo werden onder meer licht radioactief ziekenhuisafval, las-plasma en vaten met onbekende inhoud in het gebied geloosd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Ballast Nedam. Eerst vindt er een duikinspectie plaats en vanaf maandag start de aannemer met het aanbrengen van ventieltjes in de folieconstructie. Deze zijn bedoeld voor de afvoer van stortgas. Daarna wordt er zand over het folie gestort.


DISCUSSIE

De sanering van de Nedereindse Plas is al langer onderwerp van discussie. Uit eerder onderzoek van RTV Utrecht bleek vorig jaar dat er opnieuw afval naar boven is gekomen. Het ging onder meer om rollen plastic, ijzeren staven en bouwpuin.

Voor de sanering werden meerdere opties voorgelegd aan de gemeenteraad. Een van die opties was het volledig uitgraven van de vuilstort. Wethouder Lot van Hooijdonk liet dit voorjaar weten dat deze optie 200 miljoen euro kost. De keuze viel daarom op de 'milieu hygiŽnische variant'.

Als de sanering volgens plan verloopt, kan het terrein voor het einde van het jaar worden opgeleverd, zegt Van Hooijdonk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -