RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vertraging Uithoflijn van de baan

UTRECHT -

De bouw van de Uithoflijn ligt weer op schema. De tramlijn moet onder een nieuw gebouw in het Utrechtse Stationsgebied lopen. Daar liep een juridische procedure over, maar die is woensdag ingetrokken. Dat zegt de gemeente.

Hoog Catharijne was naar de Raad van State gestapt om de komst van twee nieuwe gebouwen aan de stadskant van Utrecht Centraal tegen te houden. Het Noord- en het Zuidgebouw, met daarin woningen, winkels, horeca en een sportschool, zouden niet aan de parkeernormen voldoen.

De Raad van State gaf Hoog Catharijne gelijk en de gemeente moest opnieuw allerlei procedures doorlopen. Omdat de tramlijn onder het gebouw doorloopt, zou dat flinke vertraging betekenen. Volgens Hoog Catharijne zijn er inmiddels goede afspraken over het parkeren gemaakt en is de zaak niet meer nodig.

De gemeente is blij dat Hoog Catharijne het bezwaar heeft ingetrokken. De bouw kan dan ook volgens planning op 5 november beginnen.

Het werk aan het Noordgebouw ligt nog wel stil. Behalve Hoog Catharijne hadden ook omwonenden met succes bezwaar aangetekend. Die vinden het pand te hoog worden. De Raad van State zegt dat de gemeente beter moet motiveren waarom het gebouw 41 meter hoog moet worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -