Scholen voorkomen massale vechtpartij tussen Amersfoort en Nijkerk

AMERSFOORT/NIJKERK - Scholengemeenschap Guido in Amersfoort en het Corlaer College in Nijkerk hebben een massale vechtpartij tussen leerlingen van beide scholen kunnen voorkomen. Medewerkers kregen lucht van de ruzie en hebben de aanstichters direct aangesproken.
Een ruzie via social media tussen leerlingen liep zo hoog op dat ze hun schoolvrienden inschakelden. Er werd afgesproken om donderdagmiddag te gaan vechten op een plek tussen Amersfoort en Nijkerk.
"Teamleiders van de scholen kregen via het geruchtencircuit lucht van de afspraak en hebben direct ingegrepen", zegt een woordvoerster van de gereformeerde scholengemeenschap Guido. Met de twee leerlingen en hun ouders is volgens de woordvoerster gesproken over het incident en daarna was de kou uit de lucht.
De scholen hebben ook een gesprek gehad met leerlingen die wilden meevechten, maar niet iedereen is bekend. "Via de mail hebben we daarom alle ouders geïnformeerd dat dit eraan zat te komen." Uit voorzorg heeft de politie ook een oogje in het zeil gehouden op de plek waar was afgesproken.
Guido heeft geen protocol voor dit soort situaties. "Zover ik weet is dit nog niet eerder voorgekomen", zegt de woordvoerster. "We hebben dit gelukkig samen met het Corlaer College snel kunnen oplossen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.