Agent uitgescholden tijdens sloepbrand

LOENEN AAN DE VECHT - Terwijl een politieagent tijdens een sloepbrand in Loenen aan de Vecht stond te posten, is hij uitgescholden voor 'racist'. Dat schrijft de politie Stichtse Vecht op Facebook.
Politiemensen moesten de Brugstraat afzetten zodat de brandweer ongestoord kon blussen. Niet iedereen kon dat waarderen, bleek uit de reactie die de agenten kregen. "Zo werd een collega uitgemaakt voor 'racist' omdat hij een man niet over de brug liet gaan, die naar zijn werk moest", schrijft de politie Stichtse Vecht.
"Dat u dan een van onze collega's uitmaakt voor racist, is niet helemaal op zijn plaats", schrijft de politie in een persoonlijk bericht aan de man die de agenten uitschold. "Hier wordt niet gekeken naar ras of afkomst, iedereen in Nederland recht op een gelijke behandeling. Niemand mocht op dat moment de brug oversteken, omdat dit simpelweg te gevaarlijk was."
"Mocht u na aanleiding van dit incident toch nog een naar gevoel hebben overgehouden, dan nodigen wij u graag uit op het politiebureau Maarssen voor een goed gesprek en kop koffie."
Door de ontplofte sloep moesten twee mensen naar het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.