RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trein rijdt verder na politie-onderzoek

1/3
UTRECHT -

De politie heeft de trein van Amersfoort naar Den Haag vrijdagmiddag een uur lang stilgezet in Utrecht. Agenten gingen in kogelvrije vesten naar binnen. Drie mannen werden aangesproken en hun bagage werd gecontroleerd. Uiteindelijk bleek alles in orde, al moest een van de mannen mee naar het bureau voor ID-controle.

De politie kreeg een melding over een verdachte situatie op station Amersfoort. Drie mannen zouden zich vreemd hebben gedragen en vervolgens in de trein zijn gestapt. Daarop werd de trein bij de Amsterdamsestraatweg in Utrecht stilgezet. "Politie in kogelvrije vesten in de trein, hand aan het pistool, tot kalmte manend", twitterde Pieter van der Ploeg die in de trein zat.

Er werden drie verdachte personen uit de trein gehaald en hun bagage werd onderzocht. Er hing een helikopter boven de trein en een explosievenverkenner van de politie stond stand-by. Hoewel het loos alarm lijkt, vindt de politie het stilzetten van de trein gerechtvaardigd.

De politieactie heeft voor grote overlast gezorgd voor treinreizigers in en rond Utrecht Centraal. Meerdere treinen vielen uit. NS adviseerde reizigers tussen Utrecht Centraal en Overvecht een andere route te kiezen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -