Geen kaartcontroles in veel treinen op maandag

UTRECHT - Conducteurs die zijn aangesloten bij FNV Spoor voeren komende maandag geen kaartcontroles uit. Daarmee vragen zij aandacht voor het behoud van de tweede conducteur op alle dubbeldekstreinen. Die is nodig voor de sociale veiligheid van reizigers en personeel, aldus de vakbond.
De FNV had geëist dat NS de maatregel voor vrijdagmiddag ongedaan zou maken. Andries van den Berg van FNV Spoor meent dat de NS door het laten verstrijken van het ultimatum "blijkbaar de verminderde sociale veiligheid, minder controle op zwartrijders en extra fysieke belasting voor de conducteurs accepteert".
De NS laat weten de actievoerders opnieuw voor een gesprek te hebben uitgenodigd. Volgens het vervoersbedrijf is het schrappen van de tweede conducteur op de twintig korte dubbeldekstreinen goed uit te leggen, ook aan de reizigers.
NS wijst het reizend publiek erop dat maandag ondanks de afwezigheid van kaartcontroles gewoon moet worden betaald. De poortjes bij de stations maken het volgens de NS noodzakelijk om in- en uit te checken. De acties beginnen maandag om 04.00 uur en duren tot 15.00 uur 's middags.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.