CDA Oudewater: Machtswissel schaamteloos

OUDEWATER - Het CDA in Oudewater zegt dat de partijen die donderdagavond het college van B en W naar huis stuurden, een "regelrechte machtsgreep" hebben gepleegd. Fractievoorzitter Kees de Bruijn van het CDA vindt dat De Onafhankelijken op een 'achterbakse' manier hebben gehandeld.
Een onverwachte motie van wantrouwen van coalitiepartij De Onafhankelijken werd gesteund door oppositiepartij VVD en D66. Deze partijen zijn van plan om samen een nieuwe coalitie te vormen. De motie was vooral gericht tegen CDA-wethouder De Regt, die daarmee buitenspel is gezet. Het CDA is nu tot de oppositiebanken veroordeeld.
Volgens het CDA is het vertrouwen in het college onterecht opgezegd en was de kritiek op de CDA-wethouder ongefundeerd. De gevolgen voor de inwoners van Oudewater zijn volgens De Bruijn groot. "Die snappen hier waarschijnlijk niets van en worden er ook niet beter van. Mogelijk slechter."
Fractievoorzitter René van den Hoogen van De Onafhankelijken had graag al eerder met het CDA willen praten over de problemen, maar dat lukte volgens hem niet. "Anders waren we er misschien wel uitgekomen", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Van den Hoogen denkt dat er binnen een week een nieuw college zit met een nieuwe wethouder van VVD en D66.

CDA Oudewater: Machtswissel schaamteloos

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.