RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruim 40.000 bezoekers open dag azc

1/3
PROVINCIE UTRECHT -

Meer dan 40.000 mensen hebben zaterdag een van de ruim zeventig asielzoekerscentra in Nederland bezocht tijdens de landelijke open dag. De open dag trok vorig jaar 15.000 bezoekers naar 38 centra.

De open dag is een landelijk initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en VluchtelingenWerk Nederland. In de provincie Utrecht openden zes azc's hun deuren.


OOG IN AL

Bij het azc in het Utrechtse Oog in Al waren er optredens en konden kinderen zich laten schminken. Ook waren er medewerkers van het COA en VluchtelingenWerk aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. De open dag in Utrecht trok zeker twaalfhonderd belangstellenden.


ZEIST

Ook Kamp van Zeist opende de deuren voor ge´nteresseerden. Burgemeester Koos Janssen noemde de dag een groot succes. "Veel mensen op de been, goede rondleidingen, muziek, dans en ontmoeting", aldus de burgemeester op Twitter.


GESLAAGD

De initiatiefnemers hopen met de open dag dat bezoekers in gesprek gaan met asielzoekers, zodat ze een gezicht krijgen. Alle organisaties noemen de dag erg geslaagd. "Het ging het
afgelopen jaar heel veel over asielzoekers, nu is er de kans om zelf je oordeel te vormen over hun opvang", zei woordvoerder Jan-Willem Anholts van het COA vooraf al.

Het COA wil met de open dag niet tegenstanders van de komst van asielzoekers van hun ongelijk overtuigen. "Het gaat niet om voor of tegen. Normaal gesproken zijn azc's niet zomaar toegankelijk vanwege de privacy, ÚÚn keer per jaar willen we laten zien hoe het eraan toegaat."

Het is de tweede keer dat er een open dag is georganiseerd bij asielzoekerscentra.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -