Utrechtse Dafne Schippersbrug krijgt vorm

Het werk rondom het Amsterdam Rijnkanaal gaat twee weken duren.
Het werk rondom het Amsterdam Rijnkanaal gaat twee weken duren. © RTV Utrecht
UTRECHT - De fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, die vernoemd is naar de succesvolle Utrechtse atlete Dafne Schippers, krijgt vanaf maandag vorm. Het invaren en plaatsen van de belangrijkste onderdelen van de Utrechtse brug is namelijk begonnen. De klus duurt tot en met 9 oktober.
Volgens de gemeente draagt de nieuwe brug bij aan een beter, sneller en veiliger fietsnetwerk tussen Leidsche Rijn en het centrum van de stad. Het ontwerp is bijzonder. Aan de kant van Oog in Al gaan de fietsers en wandelaars over het dak van de Openbare Basisschool Montessori Oog in Al omhoog.
Utrechters mochten met een prijsvraag zelf een naam bedenken voor de fiets- en voetgangersbrug. Er kwamen 4000 stemmen binnen, de meeste voor de in Utrecht geboren en woonachtige Dafne Schippers. "Ik ben vereerd met de vernoeming van de fietsbrug. Fijn dat zoveel Utrechters trots zijn op mijn prestaties", liet ze eerder weten.
In het weekend van 8 en 9 oktober plaatst de gemeente een tribune aan de Oog in Al zijde. Het publiek kan dan het invaren van de brugdekdelen van nabij bekijken.

Verslaggever Richard Grootbod in Utrecht is Wakker bij de brug in Oog in Al (I)
Verslaggever Richard Grootbod in Utrecht is Wakker bij de brug in Oog in Al (II)
Utrechtse Dafne Schippersbrug krijgt vorm

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.